Προγράμματα - Λογοθεραπεία - Αποκατάσταση διαταραχών ομιλίας σε παιδιά & ενήλικες

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Προετοιμασία για Α δημοτικού

Το πρόγραμμα σχολικής ετοιμότητας απευθύνεται σε παιδιά που φοιτούν στο νηπιαγωγείο. Στόχος του η προετοιμασία και η ομαλή είσοδος των παιδιών στη Α' δημοτικού, καθώς και η ενδυνάμωση και η εξάσκηση μαθησιακών δεξιοτήτων(όπως, πρώτη γραφή και ανάγνωση, αριθμητική) μέσα από το παιχνίδι. Τα παιδιά τοποθετούνται σε μικρές ομάδες ώστε να μάθουν να συνεργάζονται και να εκφράζουν τις σκέψεις τους με σεβασμό προς την ομάδα.  

Ηλικίες: 5-6 ετών
Αριθμός παιδιών: έως 4 σε κάθε τμήμα
Διάρκεια: 3 φορές την εβδομάδαΠρόγραμμα οργάνωσης καθημερινής μελέτης

Το πρόγραμμα οργάνωσης καθημερινής μελέτης απευθύνεται σε παιδιά που φοιτούν στις τάξεις του δημοτικού. Το πρόγραμμα στοχεύει στην αυτόνομη, οργανωμένη και αποτελεσματική μελέτη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση του συνολικού χρόνου διαβάσματος και την εξασφάλιση του απαραίτητου ελεύθερου χρόνου για τα παιδιά. Τα παιδιά αγαπούν την μάθηση, νιώθουν ικανά και οι σχέσεις στην οικογένεια δε διαταράσσονται από το καθημερινό άγχος, τους καβγάδες και τις φωνές.Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης

Το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-10 ετών. Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη σχέσεων με συνομήλικα παιδιά, η ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων. Τα παιδιά γνωρίζουν διαφορετικούς τρόπους δημιουργικής ψυχαγωγίας και οι γονείς έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό τους.
– Θεατρικό παιχνίδι
– Παιχνίδια ρόλων
– Κουκλοθέατρο
– Εικαστικά (ζωγραφική, πηλό)
– Μουσικοκινητικές δραστηριότητες
– Κατασκευές
– Παιχνίδια κοινωνικοποίησης
– Ψυχοκινητικές δραστηριότητες


Οι ομάδες θα οργανώνονται και θα πραγματοποιούνται από ειδικούς ψυχοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, παιδαγωγούς και θα υπάρχουν και ειδικοί προσκεκλημένοι.

_________________________________________
 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού